Svea Ekonomi bolån

Hos Svea Ekonomi kan man låna pengar till att köpa ny bostad eller investera i en befintlig. För att kunna ansöka om ett bolån från Svea måste man vara minst 18 år fyllda och ha en inkomst av tjänst, egenanställning eller pension. En sökande måste också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år tillbaka.

SVEA bolån med betalningsanmärkning

Till skillnad från de större långivarna har SVEA en annan syn på kreditbedömning. De godtar till exempel ansökning om bolån med betalningsanmärkning och kan även ge bostadslån till låntagare utan fast heltidsanställning.

Det här utesluter inte en grundläggande granskning av din ekonomi. Vid ansökan måste låntagare fylla i mycket uppgifter om hushållets ekonomiska situation. Är du egenföretagare måste du bifoga de tre senaste årens bokslut.

Läs mer på deras hemsida om lån här.

Utökat bostadslån hos Svea ekonomi

Ett annat sätt att låna med bostaden som säkerhet hos Svea Ekonomi är genom ett tilläggslån. Det kan vara en bra idé om man till exempel vill renovera sin bostad. När renoveringen sen är klar kan man göra ny bostadsvärdering och kanske förhandla om sitt befintliga lån.

Ett annat syfte med den typen av lån är att det kan frigöra bundet kapital i en befintlig bostad. Du kanske har bott i din villa eller lägenhet länge och vill inte flytta för att få lös pengar från värdeökningen. Då kan ett sånt här bolån genom Svea vara ett alternativ.