Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi kan man låna pengar till köp av sitt drömboende. För att kunna ansöka om lån genom de måste man vara minst 20 år fyllda och ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr.

Det är en fördel om det finns medsökande på bolånet och att denne har en fast årsinkomst på minst 90 000 kr. Huvudsökande ska ha varit skriven i Sverige de senaste tre åren.

Belånar upp till 75% av marknadsvärdet

De stora bankerna tillåter belåning upp till 85% men har generellt lite hårdare krav och kreditprövning. Hos Svea Ekonomi får maximala belåningen på en bostad uppgå till 75% av marknadsvärdet.

Det är bankens sätt att minimera risken men för dig som låntagare kan det vara lättare att beviljas lån hos de. På hemsidan skriver de att de tittar mer på låntagarens ”situation framåt än bakåt”. Kanske att din närmaste historik inte ser superfin ut enligt storbankerna. De skulle neka dig, men Svea Ekonomis bedömning kan vara en helt annan. En betalningsanmärkning behöver med andra ord inte vara ett lånehinder.

Ett bolån kan uppgå till mellan 50 000 kr och 5 000 000 kr. Den önskade återbetalningstiden kan ansökas om mellan 5 till 40 år. Det finns möjlighet till antingen rak amortering eller annuitet.

Uppläggningsavgift på minst 5000 kr

Räntan hos Svea Ekonomi sätts individuellt efter en kreditprövning. Den aktuella låneräntan är från 3,95% men det tillkommer en del avgifter. Därför är det den effektiva räntan du ska titta på som jämförelsetal.

Bland annat tas det ut en uppläggningsavgift på minst 5000 kr vid nytt bolån. Aviseringar om betalning görs månadsvis och varje avi tas det ut 18 kr för.

Sedan en tid tillbaks ska alla bolånegivare redovisa sin snittränta mot lånande kunder. Hos Svea Ekonomi varierar den ganska mycket från månad till månad och har under senaste året pendlat mellan 4,65%-6,32%.

Om du bor i en hyresrätt som är på väg att ombildas till bostadsrätt kan Svea Ekonomi vara behjälplig. Deras rådgivare kan erbjuda personlig kontakt med varje persons unika situation.

Läs mer på deras hemsida om lån här.