Hypoteket

Mediekoncernen Schibsted äger verksamheten som går under namnet Hypoteket. De äger också bland annat Lendo, Mittbolån, Prisjakt och Compricer. Med lång och bred erfarenhet av att pressa priser passar Hypoteket bolån in i portföljen.

Vad är Hypoteket?

En sak som utmärker Hypoteket från vanliga bolån är den bakomliggande finansieringen. Hypoteket har som mål att förmedla bolån genom en fond. Denna fond är öppen för pensionsfonder och försäkringsbolag att investera i.

Låntagarna märker inte särskilt av denna struktur utan lånar, betalar ränta och amorterar som på vilket att bolån som helst.

Den maximala belåningen som tillåts är upp till 65% av bostadsvärdet. Det är en bra bit lägre än vad du kan belåna din bostad till genom till exempel ICA Banken bolån.

Ingen prutning på räntan

Hos Hypoteket kan man inte pruta på räntan. Alla får samma ränta och man kan välja på rörlig eller bunden ränta i maximalt 5 år.

Räntor per 2018-08-13

Löptid Ränta
3 mån (rörlig) 1,28%
1 år 1,35%
3 år 1,40%
5 år 1,76%

För att se aktuell räntesats kan du klicka här.

Räkneexempel: Om du skulle ta ett lån på 1 000 000 kr av oss, med en årlig amorteringstakt på 1% (i rak amortering) och en ränta på 1,28% så skulle den effektiva räntan bli 1,29%. Du skulle då betala 1 900 kr (totalt i ränta och amortering) den första månaden. Detta belopp skulle sedan sjunka efterhand som du amorterar på ditt lån.