Mitt Bolån

Den stora mediekoncernen Schibsted driver ett antal olika nättjänster som förenklar vardagsekonomin, där inräknat Mitt Bolån. Det är en tjänst som vänder sig till dig som vill ha

  1. Lånelöfte
  2. Bostadslån
  3. Omförhandling av lån

Här har vi skrivit ihop en kort sammanfattning du kan läsa innan du går vidare till deras hemsida för mer information.

Uppdatering: Mitt Bolån flyttade i december 2019 in hos Compricer.

Flera offerter på bolån på en gång sparar tid

Spara tid med förenklad offertfrågan på bolån

Att spela ut många banker mot varandra har blivit allt mer vanligt. Tiden då vi var trogna mot ”vår egen bank” är förbi och nu är det allt fler som hämtar in låneofferter från flera olika banker. Syftet är att pressa ner bolåneräntan och få bättre lånevillkor.

Man kan göra det här jobbet själv, något som tar mycket tid i anspråk. Det kan också vara ett arbete som tar energi då vi måste förhandla och argumentera för vår sak flera gånger.

Det som gör MittBolån lockande är att det förenklar offertfrågan om bolån. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri för låntagaren. Schibsted finansierar verksamheten genom att få arvode/provision från den bank som vinner upphandlingen.

Vilka banker samarbetar Mitt Bolån med?

Vilka banker som de samarbetar med har inte alltid varit helt känt. Idag publicerar däremot MittBolån en lista i deras vanliga frågor och svar.

Som vi kan se finns inte storbankerna med i deras samarbete. Här saknas till exempel Swedbank, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank och SEB. Du kan om du vill hämta in offerter själv från dessa och sen jämföra med den lista som MittBolån ger dig från deras samarbetsbanker. Det tar endast 24 timmar att få svar.

Endast 1 förfrågan hos UC

Varje gång någon vill ansöka om bolån tas en kreditupplysning. Många kreditgivare vänder sig till UC för att beställa en sån. När man gör en ansökan genom MittBolån sker endast en förfrågan, som sedan de anslutna bankerna kan använda sig av.

Om du istället skulle kontakta varje bank för sig skulle det innebära en UC-förfrågan för varje ny ansökan. För många kreditförfrågningar försämrar kreditscore och möjligheten att få lån sjunker.