Comboloan för bolån

Oavsett om du är i färd att köpa en ny bostad eller har ett befintligt, belånat boende kan du vända dig till Comboloan. Sedan år 2000 har de jobbat med att pruta på bolånen åt många svenska bolånetagare.

Idag är deras nätbaserade tjänst ett enkelt sätt att pressa boräntan och hitta ett bättre lån till bostaden. Du kan använda den till bostadsrätt, villa eller fritidshus.

Godkänd förmedlare av bostadskrediter

Comboloan har godkänt tillstånd från Finansinspektionen (FI) att agera förmedling av bostadslån enligt (2016:1024) och står under tillsyn av FI.

Några av de banker som Comboloan samarbetar med och som erbjuder bolån är Bluestep, Hypoteket och Nordax Bank. Därtill har de flera samarbetspartners för privatlån och andra krediter.

Olika långivare har olika krav på låntagaren där vissa anser betalningsanmärkning vara ett hinder medan andra ser till helheten. Man kan alltså vända sig till Comboloan även om man saknar fast anställning, är egenföretagare eller har kort kredithistorik.

Ansökan om bolån online

När du vill använda Comboloans tjänst går du till deras hemsida och fyller i ansökningsformuläret. Där efterfrågas personnummer, boendeform, boendekostnad och inkomstuppgifter. Du verifierar dig själv genom BankID och därefter gör Comboloan en sökning och försöker hitta en eller flera matchande långivare. Upplysningar inhämtas från UC på alla som söker om lån.

Storleken på bolånen man kan ansöka om ska vara från 150 000 kr upp till som mest 10 000 000 kr. Räntan varierar beroende på långivare och din ekonomi. Bolånet ska betalas tillbaka på 30-40 år.

Om du behöver hjälp finns kunnig personal tillgänglig via chatt. Efter ett par dagar får du låneofferter att ta ställning till och direktkontakt med matchande långivare.

Räkneexempel (2020-11-13)
Ett representativt exempel för lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt, på 850 000 kr med fast nominell ränta på 5,55%, 3 år bunden ränta, löptid på 40 år och månatlig amortering är den effektiva räntan 5,71% (inklusive uppläggningsavgift 1 850 kr, administrativ värderingsavgift 1 995 kr och aviavgift 20 kr/månad för autogiro. Det läggs på en förhöjd ränta på 3,98% under lånets första 12 månader. Totalt belopp att betala är 1 936 968 kr, genomsnittlig månadskostnad om 4 035 kr.