Ordna Bolån

Ordna Bolån grundades med syfte att förenkla processen för att ansöka om och omförhandla bolån. År 2020 blev företaget en del av Svensk Fastighetsförmedling, Sveriges största oberoende fastighetsförmedlare. Tillsammans har de två företagen skapat en plattform där de hjälper kunderna genom hela bostadsaffären, från visningar och lånelöfte till själva köpet och framtida omförhandlingar av bolånet.

Bolånetjänster som erbjuds hos Ordna

Ordna Bolån hjälper kunder att skaffa ett lånelöfte från banker, vilket ger dem möjlighet att delta i budgivning på bostäder. Lånelöftet ger en uppfattning om hur mycket pengar kunden kan låna och därmed vilken prisklass de kan leta efter bostäder i.

När kunder hittar sin drömbostad kan de ansöka om bolån genom Ordna Bolån. Tjänsten hjälper kunder att matchas med rätt bank och rätt lånevillkor baserat på deras individuella situation och behov.

Ordna Bolån hjälper även kunder som redan har ett bolån att omförhandla sina lånevillkor och ränta. Genom att jämföra erbjudanden från olika banker kan kunder få bättre ränta och villkor på sina nuvarande lån.

Det är genom samarbete med flera bolåneinstitut som Ordna kan förmedla bolån. Några av de är SBAB, Marginalen Bank och skandia.

Allmänna krav för att nyttja Ordna Bolån

För att ansöka om bolån hos Ordna Bolån måste sökande uppfylla vissa grundläggande krav. Dessa krav är viktiga för att säkerställa att låntagaren har tillräcklig betalningsförmåga och kreditvärdighet för att kunna hantera lånet.

Krav:

  • Sökanden måste vara minst 18 år gammal.
  • Inkomst i svenska kronor
  • Folkbokförd i Sverige
  • Lägga minst 15% i kontantinsats
  • Ej ha en pågående skuldsanering

Ordna Bolån erbjuder lånebelopp på mellan 150 000 och 15 000 000 SEK. Då man endast kan låna upp till 85% av bostadens värde måste man alltså kunna lägga från 26 500 kr upp till 2 650 000 kr i kontantinsats.