Skandiabanken

Skandiabankens logotyp

En långivare som tagit steget ut för att göra bolånebranschen mer transparent är Skandiabanken. Där behöver man inte förhandla om ränterabatt och slipper hamna i obekväma situationer med handläggare. Hela processen med ansökan om bolån är transparent och man kan direkt se hur olika val påverkar ränterabatten.

Så påverkar du rabatten på Skandiabankens bolåneränta

Det finns många faktorer som påverkar den rabatt man får. Lånebeloppet, belåningsgraden och hur mycket av sin privatekonomi man är villig att lägga i Skandiabankens tjänster. Här är listan på vilka aktuella rabatter man kan få maximalt just nu.

 Storleken på lånet och belåningsgraden-0,35 %
 ”Vardagspaketet” för dig och ev. medsökande-0,15 %
 Placeringar av sparkapital-0,15 %
 Starta ett månadssparande-0,05 %
 SUMMA Maximal ränterabatt-0,65 %

För att testa och se vilken ränterabatt du får kan du leka runt med olika lånebelopp, välja till och välja bort olika tjänster. Det gör du i Skandiabankens räntekalkyl här.

Sammanfattning av villkoren på bolån hos Skandiabanken

 • Bostadsköpet får endast göras genom en hos Länsstyrelsen registrerad fastighetsmäklare.
 • Samtliga ägare till bostadsrätter måste vara med som låntagare
 • För villor och fritidshus måste minst en av låntagarna vara ägare
 • Bostadsrätter måste ha förstahandspanträtt i äkta bostadsrättsförening
 • Maximalt får du låna upp till 85% av bostadens värde
 • Lånet måste minst uppgå till 200 000 kr
 • Skandiabanken ska ha bästa rätt enligt pantbrev, det får inte finnas lån i annan bank som har bättre säkerhet i fastigheten

Handpenningslån och överbryggningslån

Skandiabanken hjälper också till med finansiering när det saknas pengar till handpenning. Det är ett lån som kan tecknas på maximalt 6 månader och uppgå till 1 000 000 kr. Det lånet kan hjälpa till att överbrygga perioden då du väntar på pengar från försäljning av din gamla bostad.

För att kunna få ett handpenningslån måste du kunna visa att du sålt din bostad och styrka det med ett försäljningskontrakt. Pengarna du lånar ska användas till att betala handpenningen på din nya bostad.

Överbryggningslånet är en annan typ av lån som Skandiabanken kan ge till den som sålt sin gamla bostad. Det är ett lån som löper tills dess att du fått pengarna för försäljningen. Räntan följer aktuell 3-månaders bolåneränta och det ges inga rabatter på överbryggningslånet. Maximal låneperiod är 90 dagar.

Lönar det sig att ta Skandiabankens Vardagspaket?

Ett sätt att pressa ner räntan på är med Skandiabankens Vardagspaket. Det är ett paket där flera olika banktjänster ingår.

 • Lönekonto
 • Betala räkningar över Internet och i mobil
 • Bankkort – kan kopplas till SAS Eurobonus
 • Sparkonto
 • Smartbank
 • Swish

Vardagspaketet kostar 20 kr / månad. Det kan vara bra att känna till att till lönekontot måste man garantera att man sätter in minst 7000 kr per månad.

20 kr i 12 månader ger en årskostnad på 240 kr. Om man bara räknar på kostnaden i relation till ränterabatten måste man alltså få ner den med mer än 240 kr. Om både du och medsökande väljer att ta det får ni 0,15 % i ränterabatt. Det innebär att man sparar pengar på alla lån som överstiger 160 000 kr.

Man kan lägga till ett kostnadsfritt VISA Betal- och kreditkort med 60 dagars kredit om man vill. Alla transaktioner samlas på en faktura som man betalar månaden efter.