Förenklad offertförfrågan om bolån

Den stora mediekoncernen Schibsted driver ett antal olika nättjänster som förenklar vardagsekonomin. Den mest kända är jämförelsesidan Compricer där man kan jämföra elavtal, sparräntor, pension, telefoni och bolåneräntor. MittBolån.se är en relativt ny tjänst där fokus ligger på att förenkla offertförfrågan om bolån.

Tjänsten vänder sig till den som 1) ska köpa nytt och behöver lånelöfte, den som 2) redan har hittat ett objekt och behöver låna pengar och den som 3) redan äger en bostad men vill förhandla om sina lånevillkor.

Flera låneofferter på en och samma gång

Spara tid med förenklad offertfrågan på bolån

Att spela ut många banker mot varandra har blivit allt mer vanligt. Tiden då vi var trogna mot ”vår egen bank” är förbi och nu är det allt fler som hämtar in låneofferter från flera olika banker i syfte att pressa ner bolåneräntan och få bättre villkor.

Man kan göra det här jobbet själv, något som tar mycket tid i anspråk. Det kan också vara ett arbete som tar energi då vi måste förhandla och argumentera för vår sak flera gånger.

Det som gör MittBolån lockande är att det förenklar offertfrågan om bolån. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri för låntagaren. Schibsted finansierar verksamheten genom att erhålla arvode från den bank som vinner upphandlingen.

Vilka banker som de samarbetar med är hemligt. Att det inte är full transparens kan göra att man missar några banker som kanske hade kunnat ge ännu bättre erbjudande. Men tiden är också en viktig faktor och bara för att man lämnat in en förfrågan behöver man inte acceptera något av lånen. Inom 24 timmar får man svar och kan i samråd med den bolånehandläggare man blivit tilldelad ta beslut.